Results 1 to 9 of 9

Thread: BW10 64 bit Mac beta crashing on start

  1. #1

    Default BW10 64 bit Mac beta crashing on start

    Hi, I had this successfully working for a week, but now when I try to open BW10, I get this serious error message. Does anyone have an idea how to fix this?
    Name:  Screenshot 2018-07-04 23.53.31.png
Views: 229
Size:  394.0 KB
    thanks
    Duncan
    Duncan Forbes
    New Life Church, Roehampton, London
    www.newlifelondon.com
    www.duncanf.blogspot.com

  2. #2
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    201

  3. #3

    Default

    Quote Originally Posted by admin View Post
    Tried that but unfortunately same problem
    D
    Duncan Forbes
    New Life Church, Roehampton, London
    www.newlifelondon.com
    www.duncanf.blogspot.com

  4. #4
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    269

    Default

    Dunk,
    I crashed the 64bit installer when I changed fonts. I do not know what you may have changed in your setup, but something triggered the crash. One option is to rename the bw100064.ini file and then try opening the program. This will reset your all you settings to default. By renaming the file, you at least have it if you find that is not the fix for your problem.

  5. #5
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    125

    Default

    I had the same problem after copying a few modules from x86 to x64.
    Pressing Shift when launching BW, then choose to delete the INI file, and reset INI folder. There is a third option that I checked, also related to INI.
    Not sure which option did the job. But I can finally run it as new.
    The interesting thing is that after this, pressing Shift while launching BW will not bring up this window again. It is stuck there. Maybe this is another bug.

    I also have a question:
    the x64 creates a new folder instead of replacing the old x86 files.
    So, what do I do with the old x86 files? Do I just delete all of them?

    Quote Originally Posted by Dunk View Post
    Hi, I had this successfully working for a week, but now when I try to open BW10, I get this serious error message. Does anyone have an idea how to fix this?
    Name:  Screenshot 2018-07-04 23.53.31.png
Views: 229
Size:  394.0 KB
    thanks
    Duncan
    Martin Zhang

  6. #6

    Default

    Quote Originally Posted by jfidel View Post
    Dunk,
    I crashed the 64bit installer when I changed fonts. I do not know what you may have changed in your setup, but something triggered the crash. One option is to rename the bw100064.ini file and then try opening the program. This will reset your all you settings to default. By renaming the file, you at least have it if you find that is not the fix for your problem.
    thanks, that worked - now to gradually change all my settings back!
    D
    Duncan Forbes
    New Life Church, Roehampton, London
    www.newlifelondon.com
    www.duncanf.blogspot.com

  7. #7

    Default

    Quote Originally Posted by jfidel View Post
    Dunk,
    I crashed the 64bit installer when I changed fonts.
    Do you mean changing fonts in BW? AFAIK I changed the Greek and Hebrew fonts in BW to be bigger, and that was the last time if not the penultimate time it worked. Not aware of any system changes that might have occurred - but I can't rule that out.
    Duncan Forbes
    New Life Church, Roehampton, London
    www.newlifelondon.com
    www.duncanf.blogspot.com

  8. #8
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    125

    Default

    The bug confirmed. It also crashed on me after changing of font sizes in the browser window. And the font family is blank in the settings window.
    Martin Zhang

  9. #9
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    269

    Default

    Do not change any fonts. Once set up is as you like it and it is working copy the ini file someplace and use it to try and restore if you crash again. Since the installer is in beta I limit my customization.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •