Results 1 to 8 of 8

Thread: Boy, do I need help

  1. #1
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    3

    Default Boy, do I need help

    Aloha,

    I am a brand new user to BW and BW6 is the first version of it for me. My problem is this --
    -
    When I run BW, the Greek and the Hebrew versions in the Results window are in an horrific transliteration system -- not the nice fully accented, fully pointed versions you see in all the demos and ads.
    -
    What am I doing wrong? I believe it to be something absurdly simple, but I cannot find any reference in the manual [or the online help] for the situation "When your display fonts are not working properly"
    -
    I am running Windows 98. Do I simply have to load some more data from the Win98 CD from years back, or do I go to the Microsoft site and download an update, or what?
    -
    I appreciate any help you folks can give.
    Thanks in advance,
    wlm

  2. #2
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    344

    Default Greek or Hebrew Text Appears in Roman Characters

    The fonts installed in the Windows directory may have been corrupted (or maybe they weren't even installed). Reinstalling the fonts is very simple in BibleWorks 6:
    1. Shut down BibleWorks if it is running.
    2. Restart BibleWorks while holding the Shift key down on your keyboard.
    3. In the "BibleWorks Trouble-Shooting Options" window that opens, click the check box under "Option 1" labeled "Reinstall BibleWorks fonts."
    4. Then click "Perform the selected options and run BibleWorks."

    If this does not solve the problem try manually deleting and then reinstalling the fonts.

    Charlie

  3. #3

    Default Update fonts and reboot

    I am sure there are more ways of getting the same result, but here is what I would do.

    1. Hold your shift key and double-click on the BibleWorks 6 icon. This will open an options window.

    2. Under Option #2 click "Reinstall BibleWorks fonts on next system reboot."

    3. Reboot.

    4. Restart BibleWorks. Make sure you are displaying the WTT and BNT or BGT texts to verify the fonts are now correct.

    If this does not resolve the problem, I would then:

    1. From within BibleWorks go to Help - BibleWorks on the Web - Check for Web Updates.

    2. This will open an Update Window.

    3. Since you just installed BibleWorks, I assume you have not done this. If not, there will be seveal updates listed, as they have made several changes since the CDs were pressed. If you have the time select all of them and click "Apply Selected Updates."

    4. This will apply all the updates, close and restart BibleWorks. When it restarts BibleWorks, just close out before doing anything and repeat the first set of steps 1 - 3 above.

    This should correct the font problem. Even if the first set of steps works, you should get the updates as soon as possible. There is some real nice stuff out there!

    Hope that helps
    Joe Fleener

    jfleener@digitalexegesis.com
    Home Page: www.digitalexegesis.com
    Blog: http://emethaletheia.blogspot.com/

    Annotated Bibliography of Online Research Tools: www.digitalexegesis.com/bibliography

    User Created BibleWorks Modules: www.digitalexegesis.com/bibleworks



    Psalm 46:11
    `#r<a'(B' ~Wra' ~yIAGB; ~Wra' ~yhi_l{a/ ykinOa'-yKi W[d>W WPr>h;

  4. #4
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    3

    Default

    good day,

    thanks, i will try using the shift key to reopen bw6.

    and, i have gone to the web and downloaded the updates.

    i think i have some sort of more basic problem. i say this because when i am at this site and i see your signatures, there is no hebrew/greek in the signature. all there is is that horrific transliteration system.

    i am running windows 98. is there someone out there who can tell me why this is happening?

    thanks in advance, bcnul8r,

    wlm

  5. #5

    Default Two problems, one solution

    Quote Originally Posted by mastraccio
    good day,

    thanks, i will try using the shift key to reopen bw6.

    i think i have some sort of more basic problem. i say this because when i am at this site and i see your signatures, there is no hebrew/greek in the signature. all there is is that horrific transliteration system.

    wlm
    The problem seems to be that the BW fonts did not get installed into you Win 98 operating system properly.

    The font in my signature (other's I would guess) is a BW font, so if they did not get installed into your OS properly, then you will not see them in our posts either.

    Reinstalling the fonts as described in the previous post should solve both of your problems.
    Joe Fleener

    jfleener@digitalexegesis.com
    Home Page: www.digitalexegesis.com
    Blog: http://emethaletheia.blogspot.com/

    Annotated Bibliography of Online Research Tools: www.digitalexegesis.com/bibliography

    User Created BibleWorks Modules: www.digitalexegesis.com/bibleworks



    Psalm 46:11
    `#r<a'(B' ~Wra' ~yIAGB; ~Wra' ~yhi_l{a/ ykinOa'-yKi W[d>W WPr>h;

  6. #6
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    3

    Default

    aloha,

    well, the problem is solved. and -- yes and no -- it was related to installing the bw fonts.

    my problem was that i had a humongous number of fonts installed [1400+]. when i installed bw6, the program put the fonts into c:\windows\fonts so it would seem to be fine. however, since i had so many fonts to begin with, windows 98 was never able to access the bw fonts. thus, i got the horrific displays that i was getting.

    i moved about half of the fonts out of the windows\fonts directory, re-installed bw6 and -- surprise, surprise -- everything worked fine.

    oh, by the way, i did NOT figure out the problem. that accolade goes to charlie gibson of bibleworks who was gracious enough to call me and tip me off to that as the most likely problem.

    so, if charlie tells you something, he's most likely right.

    THANKS, CHARLIE
    wlm

  7. #7
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    344

    Default Glad to help

    William,

    Thanks for the post. I was just writing you a followup email to see if the problem was resolved. You are very welcome. I am glad we found the problem.

    If you ever get stuck with something else give me a call.

    Charlie
    (757) 627-7017

  8. #8
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    344

    Default By the way

    Here are the articles I mentioned yesterday from the Microsoft support website if you're still interested.

    http://support.microsoft.com/default...b;EN-US;131943

    http://support.microsoft.com/default...66&product=w98

    Charlie

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •