PDA

View Full Version : Strong's-based search malfunction



yitzhaq
08-31-2011, 02:13 PM
I tried a straightforward search today and had unexpected results. I wanted to find all the times that the NAU translates εν as "among." I used the following search line syntax with the search limited to the NT:

.among@1722

This produced 200 hits. The third of these, Matthew 7:9, does not contain the word εν or the Strong's number 1722. It contains the word "among," translating εξ. I didn't keep looking, but I'm sure I could find other faulty hits in this list. It's as though the search is totally disregarding my request for the Strong's number. [Out of curiosity, I searched for the word "among" and got 205 hits.]

[If it makes any difference, I'm using BW7, current with updates.]

I assumed I'd gotten the syntax wrong, as this was my first such search. I checked the Online Help file, and it seems I was doing it exactly right. To test this, I tried the example provided:


.man@444 will find all verses where "man" is used to translate "a;nqrwpoj".

I used that exact search and found the same error resulted. The very first hit, Matthew 1:19, does not even contain a;nqrwpoj!

I thought my search settings might be affecting my results, so I tried the same searches with and without "Extend Strong's Tags to all words" selected, but it made no difference.

Can anyone help? I feel like this should be really simple, but it's not working the way the Help File says it should.

Michael Hanel
08-31-2011, 02:27 PM
I can't help you with BW7 and why it may not be working, but in BW9 I don't seem to see any problems.

.man@444 produces 321 hits, the first is Mat 4:4
.among@1722 produces 128 hits, the first is Mat 2:6

yitzhaq
08-31-2011, 02:31 PM
Huh. Guess I'd better upgrade, eh?

Michael Hanel
08-31-2011, 02:58 PM
Huh. Guess I'd better upgrade, eh?

Well I can't tell you exactly why you're not getting the results you want with BW7 (there could be multiple reasons, I'm sure), but I did want to let you know that it works fine in BW9. You may want to try contacting BW support to see if there's some explanation. It is possible that BW7 does not have a very good NAU Strong's Version, but I do not know if that's true or not.

yitzhaq
08-31-2011, 03:32 PM
Hooray! I just got the correct results by changing the syntax from

.among@1722

to

'among@1722

Case closed.