PDA

View Full Version : hide the search window



benboardman
03-06-2007, 01:28 AM
hi,
when i am using bibleworks in class i often have it open purely for bible-reading purposes, and a word document or something else open on the other side of the screen. Is it possible to hide the search window and display only the command line above the browse window?

ben

arggem
03-06-2007, 05:10 PM
Until someone comes a long with a definitive answer to your question, you might try resizing the browse window as big as it will go (which actually is ALMOST the entire window) and then type ctrl-shft-b and that will bring up a "portable" command line).

You can also have just the "portable" command line open in your Word doc.

Do either of these two workarounds give you what you need?

Michael Hanel
03-06-2007, 05:49 PM
You could also do a parallel window "p bgt" for instance on the command line with the same control-shift-b for the floating, command line.

benboardman
03-07-2007, 04:41 AM
Until someone comes a long with a definitive answer to your question, you might try resizing the browse window as big as it will go (which actually is ALMOST the entire window) and then type ctrl-shft-b and that will bring up a "portable" command line).

You can also have just the "portable" command line open in your Word doc.

Do either of these two workarounds give you what you need?


I did try resizing the browse window as big as it will go, but when i do this for some reason bibleworks runs up all of my CPU capacity and slows my computer down to a near-halt. I have no idea why this would be so, but it is consistent, as soon as i resize the browse window (so that the search window becomes visible again the CPU % bibleworks is using drops from 99% back down to 0%).
Thanks for the tip about the 'portable' command line. I will probably use this, in conjunction with the parallel window view suggested by Michael...

thanks for your help. It is still not ideal, but much better.

ben

SCSaunders
05-09-2007, 10:10 AM
Very helpful thread!

I've connected my laptop to a TV screen with one of these (http://www.grandtec.com/xppro.htm). What do you guys do about font sizing? I'd like Much Bigger Ones.

Thanks

SCSaunders
05-09-2007, 12:49 PM
Problem Solved. I'll use MS Magnifier.

http://i13.tinypic.com/4zkpdo6.jpg

Michael Hanel
05-09-2007, 01:05 PM
You do know font size is adjustable in the Tools: Options: Fonts area?

SCSaunders
05-09-2007, 02:00 PM
You do know font size is adjustable in the Tools: Options: Fonts area?I tried this. I couldn't get it to work for my bible texts. I was able to fudge it a little, but upping my screen DPIs.

I'm sure it's the carpenter and not the tools. But still, everytime I try to get this to work, I hit my thumb with the hammer.

Michael Hanel
05-09-2007, 02:57 PM
I tried this. I couldn't get it to work for my bible texts. I was able to fudge it a little, but upping my screen DPIs.

I'm sure it's the carpenter and not the tools. But still, everytime I try to get this to work, I hit my thumb with the hammer.

Weird. The only thing I can think of is that you might have changed fonts and not had the Browse Window radio button selected. Otherwise this is how I've changed my Greek and Hebrew font sizes so I can read them well.

SCSaunders
05-09-2007, 03:21 PM
You convinced me. I tried one more time. Apparently, I had only checked the "AW" box last time.

http://i11.tinypic.com/5058ch4.jpg

Works like a champ now! So all that's left is finding the right font size for the TV screen I'm using.

Thanks for your persistence!